Programma 21 juni

Programma (onder voorbehoud)

09:00 – 12:00 uur Programma voor Texelse basisscholen | De jeugd van Texel: tijdens VOC 

14:30 uur Officiële opening gehele SAIL-evenement met toespraken, acts en muziek

13.00 – 20.00 uur: wereldvondst uit scheepswrak tijdelijk te zien
In Museum Kaap Skil te Oudeschild is tijdens de Pre-Sail Texel en Sail Den Helder een zeer unieke vondst uit een scheepswrak tijdelijk te zien. Ook is hier een levensgrote maquette te bewonderen waar men kan zien hoe de belangrijkste ankerplaats ter wereld in De Gouden Eeuw eruit heeft gezien. Met 160 nagebouwde (VOC-)schepen en het dorp Oudeschild.
>Lees meer

15.00 / 19.00 uur doorlopend programma van Artex met o.a.:
Artex’ Speel-op-Sail-orkest samen met het Oudeschilder Visserskoor
16 korte optredens door de danssectie van Artex
Een optreden van het Artex’ Popkoor Texel (o.l.v. dirigent Arlene Coyle en pianist Jan Doedens geeft Popkoor Texel een optreden om ongeveer 18.30 uur op de haven van Oudeschild met o.a. liedjes van Oceaan van Racoon, Watermensen van de 3JS, Terug naar de kust en nog veel meer bekende nummers).
>Lees meer

15:30 – 16:45 uur Rede van Texel in Zeemanskerkje
Op woensdag 21 juni zal Boris van der Ham, voormalig Tweede Kamerlid en momenteel onder meer voorzitter van het Humanistisch Verbond, de Rede van Texel uitspreken. 
In navolging van Redenaars Eberhard van der Laan (2013), historicus James Kennedy (2014), Ahmed Aboutaleb (2015) en vorig jaar Denker des vaderlands Marli Huijer, is de organisatie wederom erin geslaagd een bijzondere naam te strikkenDe LAATSTE KAARTEN zijn nu te koop via de webshop van VVV Texel!

19:00 – 22:30 uur HAVENFEEST

Ali B meldt af, O’G3NE vervangt

De haven van Oudeschild vormt het sfeervolle decor voor optredens van O’G3NE, Tim Akkerman (voormalig leadzanger van Di-rect) en band, The Cool Quest en Jug Bros. Gratis toegankelijk!
O’G3NE,
bestaande uit de zusjes Lisa, Amy & Shelley, heeft dankzij het Eurovisie Songfestival 2017 enorm gewonnen aan bekendheid en populariteit. Ze zijn natuurlijk ook bekend als de winnaars van “The Voice of Holland 2014” en door de wol geverfd met optredens in shows als Vrienden van Amstel Live, Symphonica in Rosso en het Televiziergala. O’G3NE scoorde al drie nummer 1 hits in de iTunes Top 100 en schitterde natuurlijk recent in Europa met de laatste single “Lights & Shadows”. Tim Akkerman startte een solocarrière en richtte zijn eigen band op nadat hij tien jaar leadzanger was van de populaire band Di-rect. Hij is bekend als singer-songwriter en tv-persoonlijkheid. Ook hij neemt zijn band mee naar Texel. The Cool Quest, bekend door veelvuldige tv-optredens in De Wereld Draait Door, spreekt een breed publiek aan met hun funky hiphop met soul- en jazzinvloeden. Uiteraard mag een lokale muzikale omlijsting niet ontbreken en zal Jug Bros deze avond zijn opwachting maken op het podium.
Daarnaast om 19:30 ook  de voorstelling van Lodewijk Dros over Texel, aanmonsteren en Aagje Luijtsen.
Programma:
19:00 Tim Akkermans
20:00 Jug Bros Artex Talents
20:30 O’G3NE
21:15 Jug Bros Tabasco
22:00 Cool Quest